Izvor: Radio 021, 30.Okt.2020, 12:01

Tiodorović: Ne postavlja se pitanje zatvaranja škola i vrtića

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima i da se u njima dnevno prati stanje. Prate se i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

Prema njegovim rečima, kada se radi o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << porastu broja slučajeva korona virusa, može se očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih.

"Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja", rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje. Dodao je da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka broja obolelih.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dnevno se prati stanje" Dr Tiodorović progovorio o zatvaranju škola i vrtića u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020

Očekuje se da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih..Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi...On je rekao  da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.