Izvor: Radio 021, 27.Feb.2020, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za studiju izvodljivosti i idejni projekat novog puta kroz Bačku i Banat

"Putevi Srbije" raspisali su javnu nabavku za Studiju opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice IB reda, granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).

U planu je brza saobraćajnica u četiri trake, kojom će vozila moći da idu 100 km/h. Procenjena vrednost nabavke je 300 miliona dinara bez PDV-a.

Ponudu je potrebno dostaviti do 30. marta, a otvaranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ponuda je istog dana u 10 časova. Odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 25 dana od otvaranja ponuda, navodi se u pozivu.

Ovaj putni pravac predstavlja veoma značajnu drumsku komunikaciju u funkciji saobraćajnog povezivanja Srbije sa Mađarskom i Rumunijom, a iz položaja deonice vidi se njena važnost i uloga u regionu sa aspekta privrede.

Predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućuje vezu Bačke i Banata sa centralnom i zapadnom Srbijom preko autoputa Beograd - Subotica, navodi se u dokumentaciji. Trasu brze saobraćajnice potrebno je uskladiti sa postojećim državnim putem u dužini od 175 kilometara.

Potrebno je razmotriti i položaje eventualnih turističko-rekreativnih-odmorišnih sadržaja u zoni saobraćajnice.

Autor: B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U planu izgradnja brze saobraćajnice koja će povezati Bačku i Banat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 09:55

Javno preduzeće "Putevi Srbije" raspisalo je javnu nabavku za Studiju opravdanosti s Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice Ib reda, granični prelaz s Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Kikinda – granični prelaz s Rumunijom (Nakovo)...U planu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.