Izvor: Radio 021, 21.Jan.2021, 14:43

Telohranitelj advokata ranjen u pucnjavi u centru Beograda

Dvadesetosmogodišnji Stefan Š, telohranitelj advokata Marka Vujoševića, ranjen je jutros nešto pre 10 sati u Resavskoj ulici u Beogradu, pošto je u njega pucao nepoznati napadač, saznaje KRIK.

Očevici događaja ispričali su novinarki KRIK-a da je napadač u svetlo plavoj jakni nakon pucnjave pobegao Mišarskom ulicom. Pucao je najmanje sedam puta i tom prilikom ranio telohranitelja advokata Marka Vujoševića.

Po njega je došla Hitna pomoć, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i dalje vrši uviđaj na mestu napada.

Pucnjava se dogodila u Resavskoj ulici kod broja 34, nedaleko od zgrade Beograđanke, ispred Vujoševićeve kancelarije. Za sada nije poznat motiv, kao ni ko je bio meta napada.

Vujošević nije odgovorio na poziv novinara KRIK-a.

Njegovo ime pojavilo se u javnosti i u januaru prošle godine pošto je, kako su mediji pisali, pretučen. On je tada objasnio da je došlo do koškanja na parkingu sa grupom mladića prilikom kog je lakše povređen.

Kako je BIRN nedavno otkrio, Vujošević je osnivač firme "GPS" iz Podgorice koja je, kako je utvrdilo austrijsko tužilaštvo, prala nelegalno stečen novac. Iza firme stoje Izraelac Gal Barak i njegov poslovni partner Uve Lenhof. Barak je zbog ovoga osuđen u Austriji na četiri godine zatvora zbog prevare i pranja novca, a Lenhof je iznenada preminuo u pritvoru prošle godine.

Vujošević je za BIRN potvrdio da je firmu osnovao u njihovo ime.

"To je ono što ja radim u 99 odsto slučajeva kada klijent ne želi da se eksponira - advokati osnivaju firme na svoje ime", rekao je Vujošević dodajući da je firma za godinu dana prihodovala 23 miliona evra.

Autor: KRIK

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUCNJAVA ZBOG DESET MILIONA? Advokat koji je "za dlaku" izbegao smrt u centru Beograda, otkrio razlog napada

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 00:02

U pucnjavi u Resavskoj 34, u noge je ranjen Vujoševićev telohranitelj Stefan Šapurić (28), a beogradski advokat je prošao nepovređen..Beogradski advokat Marko Vujošević (40), na koga je juče pucano usred Beograda, izbegao je smrt za dlaku, a kao razlog napada pominje se navodna prevara, teška...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.