Tanja Vojtehovski i TV Prva trpe pritiske od rukovodstva fabrike Milan Blagojević-Namenska

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanja Vojtehovski i TV Prva trpe pritiske od rukovodstva fabrike "Milan Blagojević-Namenska"

Urednica emisije "Život priča" Tatjana Vojtehovski i TV Prva izloženi su pritiscima zbog emisije o nesrećama u preduzeću "Milan Blagojević-Namenska" a.d. Lučani, od sindikalne organizacije ove fabrike.

Nezadovljna emisijom "Život priča" o nesrećama u preduzeću "Milan Blagojević-Namenska", sindikalna organizacija ove fabrike je u znak protesta najavila jednočasovni prekid rada 16. oktobra.

Pored toga, Slobodan Nešovanović, vođa smene u ovoj fabrici, jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od sindikalnih rukovodilaca i vodećih lokalnih aktivista SNS-a, preko društvenih mreža zahteva hapšenje Vojtehovske. Tatjana Vojtehovski se u emisiji "Život priča" kroz tri epizode (dve - prošle godine) bavila nesrećom u fabrici "Milan Blagojević-Namenska" a.d. Lučani, u kojoj su poginuli Milimir Milivojević i Milojko Ignjatović, ukazujući kroz svedočenja i dokumentaciju na kršenje zakona i procedara, a posebno na nastojanje rukovodstva fabrike da okrivi mrtve radnike za sopstvenu smrt.

U poslednjoj epizodi, emitovanoj 10. oktobra, gost je bio Marko Mitrović, jedini svedok pogibije svojih kolega. On je u emisiji otvoreno govorio o pritiscima, pretnjama i ucenama koje je trepeo od strane direktora fabrike Radoša Milovanovića.

U saopštenju Odbora Sindikalne organizacije koje su izdali posle treće episode, navodi se da “negativna medijska propaganda koja se vrši preko produkcijske kuće Tatjane Vojtehovski, preti da ozbiljno naruši ugled preduzeća” i da “izrečene laži i klevete idu tako daleko da traže zatvaranje fabrike i glavu Radoša Milovanovića”.

"Direktor Milovanović je pristao na razgovor sa nama ali je neposredno pred snimanje naprasno odustao, iako je međuvremenu govorio za RTS, Pink, pa i Danas", izjavila je Vojtehovski.

Ona kaže da najavu obustave rada doživljava kao pritisak ali ne od strane sindikata, već direktora i rukovodstva fabrike. Ona podseća i da je posle prošlogodišnje emisije, umesto direktora, demanti uputila sindikalna organizacija.

NUNS i NDNV pozvaju sindikalno rukovodstvo fabrike "Milan Blagojević-Namenska" a.d. Lučani da prestanu sa pritiskom na slobodu govora i novinarstvo i da više energije usmere na poštovanje radničkih prava i zaštiti njihove bezbednosti. Prema podacima N1 od 1995. godine u fabrici "Milan Blagojević - Namenska" do danas poginulo je 18 radnika.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tatjana Vojtehovski trpi pritiske od Sindikalne organizacije fabrike "Milan Blagojević-Namenska"

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2018

Urednica emisije "Život priča" Tatjana Vojtehovski i TV Prva izloženi su pritiscima zbog emisije o nesrećama u preduzeću "Milan Blagojević-Namenska" a.d. Lučani, od sindikalne organizacije ove fabrike...Nezadovljna emisijom "Život priča" o nesrećama u preduzeću "Milan Blagojević-Namenska",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.