Izvor: Novine novosadske, 03.Sep.2012, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti ogorčeni: Prebijaju nas na smrt, a nadležni još uvek ćute o počiniocima

Novosadski taksisti okupljeni oko udruženja “Crveni taksi”, uz kolegijalnu podršku ostalih novosadskih taksi udruženja, nastaviće i narednih dana proteste ukoliko policija i nadležno tužilaštvo pod hitno ne otkriju i odlučno ne sankcionišu lica koja su gotovo na smrt isprebijala trojicu taksista ispred kafane “K2″ u Primorskoj ulici na Klisi. Prema njihovim rečima, policija se još uvek nije oglasila ni zvaničnim saopštenjem povodovom ovog događaja, dok su pojedinačni pokušaji članova porodica prebijenih kolega da dobiju bilo kakvu informaciju od policije u ovom slučaju ostali bez bilo kakvog odgovora premda je policiji poznat i broj sa kog je usledio sms poziv za vožnju na Klisi, kao i kafana i konobarica koja je radila u smeni u kojoj su sedeli počinioci. 

- Ukoliko policija i nadležni organi pod hitno ne sankcionišu i zakonski kazne one koji su počinili jedno ovakvo krivično delo i praktično ugrozili živote naših kolega, od kojih je jedan jedva preživeo jer je imao teške povrede i unutrašnje krvarenje, mi ćemo nastavite proteste i narednih dana, jer je ovo alarm za celo društvo. Nemoguće je da policija nemože da nađe one koji su sedeli u jednoj maloj kafani gde svako svakog zna, gde je radila zna se koja konobarica koja verovatno zna ko su joj bili gosti, i uz sve to dali smo i broj sa koga je stigao sms za vožnju na Klisi nakon čega su kolege pretučene -objašnjavaju taksisti i kolege okupljeni oko udruženja “Crveni taksi”. Oni se pribojavaju da iza svega stoji protekcija osumnjičenih i da zbog toga još uvek nisu poznati identiteti nasilnika. – Ili je nekog od njih blizak policiji, ili je na drugi način zaštićen, jer nemoguće da neko sedi u jednom tako maloj kafani, a da ne može biti pronađen. S druge strane, mi iako je to nezvanično i ne mora biti istina, imamo neke informacije da će i to nasilničko ponašanje i krvničko prebijanje biti okarakterisano kao razmena udaraca između taksista i tih momaka, što je besmisleno, oni su izvršili linč naših kolega- ogorčeni su taksisti.

Podsetimo, taksisti su pretučeni za vikend nakon što se najpre jedan od vozača “Crvenog taksija” odazvao na poziv za vožnju na Klisi. U auto su ušla tri mladića u tridesetim godinama koji su zahtevali da se u jednom autu prevezu i oni, ali i njihova dvojica poznanika. Nakon što je vozač odbio da poveze svu petoricu u jednom automobilu,  za šta nema dozvolu, mladići su krenuli sa udaranjem penicama u lice i davljenjem. Usledilo je izvlačenje iz kola, lomljenje vrata automobila, i prebijanje taksiste koji je ostao nepomičan na zemlji. Kako je vozač uspeo da preko tokivokija pozove u pomoć kolege, prisigao je još jedan vozač koji je takođe teško pretučen, a potom je na mesto incidenta stigao i njegov kolega koji je pokušao da urazumi mladiće koji su prebili potom i njega i ukrali mu aut koji je nakon svega pronađen slupan u Šafarikovoj ulici. – Ovo je već ko zna koji put da su taksisti na meti nasilnika, a ovoga puta u pitanju je pokušaj ubistva i krađa vozila i razbojništvo. Mi se nadamo da glasine o tome kako se u policijskom izveštaju ova krađa vozila karakteriše kao neovlašeno korišćenje vozila drugog lica nisu istitnite, i da će sud adekvatno kaznici počinioce za sve počinjeno-poručuju ispred udruženja “Crveni taksi”.
Prema najavama, ukoliko nasilnici ne budu uhapšeni, taksisti će svakog drugog dana održavati protestne vožnje kao i tokom današnjeg dana. Iz policije kažu je istraga još uvek u toku, kao i da se sprovode sve mere kako bi se počinioci otkrili. Takođe, kako saznajemo nadležno tužilaštvo jeste okarakterisalo otimanje vozila jednog od taksista koje je potom pronađeno slupano kao “neovlašćeno korišćenje vozila”.
S. N.

 

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.