Izvor: Radio 021, 30.Apr.2021, 22:00

Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići ostaju u pritvoru u Hagu

Veće Apelacionog suda odbacilo je žalbe u slučaju bivših pripadnika OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija povodom odbijanja njihovih zahteva za privremeno puštanje na slobodu.

- U petak, 30. aprila, veće Apelacionog suda donelo je četiri odluke kojima je odbacilo žalbe koje su podneli Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odluka pretpretresnog sudije kojima je odbio njihove zahteve za privremeno puštanje - navodi se na sajtu Specijalizovanog veća u Hagu.

Oni se od novembra 2020. godine nalaze u pritvoru.

Sva četvorica nekadašnjih šefova OVK su optuženi za niz ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sud za zločine OVK odbio žalbe odbrane, Tači i saoptuženi ostaju u pritvoru

Izvor: Danas, 01.Maj.2021, 10:18

Sud za zločine OVK u Hagu odbio je žalbe bivšeg zapovednika OVK Hašima Tačija i trojice saoptuženih za zločine na Kosovu i u Albaniji, 1998-99, na prvostepenu odluku da ih ne pusti na privremenu slobodu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.