Izvor: Radio 021, 03.Avg.2020, 10:12

TSC pravi najmoderniji stadion u Srbiji, gradi ga firma Novice Tončeva

FK TSC iz Bačke Topole, koji je prošle sezone ušao u najviši rang domaćeg fudbala i odmah izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, trenutno gradi stadion sa 4.100 sedećih mesta, sa više od 5.500 kvadratnih metara pod objektom.

Kako piše gradnja.rs, reč je o jednom od najvećih inženjerskih poduhvata u Srbiji sportskog tipa, a čija površina (bez terena) iznosi više od 5.500 kvadratnih metara.

Nova fudbalska akademija biće sastavljena od centralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stadiona, četiri pomoćna terena i hotela za smeštaj igrača i trenera. Planira se izgradnja i muzeja fudbala.

Projektovanje stadiona započeto je 2017. godine, a njegovo otvaranje zakazano je za sledeću fudbalsku sezonu.

Stadion je mešovite namene i biće deo šireg sportsko-rekreativnog kompleksa. Izgradnja susednog, zatvorenog bazena takođe je u toku.

Osim fudbala, stadion će služiti za organizaciju koncerata, kulturnih dešavanja, ali i drugih sportskih manifestacija. U skladu sa UEFA standardima, opremljenost stadiona biće na najvišem nivou, a njegov dizajn najsavremeniji u Srbiji.

Izvođač radova je Tončev gradnja iz Surdulice.

Autor: gradnja.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Najmoderniji fudbalski stadion u Srbiji gradi se u Bačkoj Topoli: Izvođač radova SPS-ovac Novica Tončev

Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2020

Centralni stadion fudbalskog kluba Topolski sportski centar (TPC) iz Bačke Topole biće najmoderniji stadion u Srbiji, a možda i u ovom delu Evrope, piše portal Gradnja.rs.. FK TPC se plasmanom u srpsku Super ligu izborio za trku u Ligu šampiona i Ligu Evrope, što je pretpostavimo, bio vetar u leđa...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.