Izvor: Radio 021, 28.Nov.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS pita da li Vojvodina planski postaje region za gajenje marihuane

Savez za Srbiju (SzS) u Vojvodini zatražio je danas od tužilaštva i policije u Srbiji da hitno provere indicije koje ukazuju da, kako su naveli, "Vojvodina postaje baza za proizvodnju i prodaju narkotika od strane kriminalnih klanova bliskih vrhu državne vlasti".

Savez za Srbiju je u saopštenju naveo da na to ukazuje "najnovije otkriće 12 hektara zasada marihuane na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove".

SzS je podsetio da je pre Stare Pazove nađeno "slično >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poljoprivredno dobro u Gakovu kod Sombora, na kojem su otkriveni zasadi marihuane i laboratorija za preradu te biljke".

"Sve to u vlasništvu izvesnog Vladimira Vrbaškog iz Vrbasa, bliskog vrhu Srpske napredne stranke (SNS). Kao i u slučaju Gakova, tako je i vlasnik imanja kod Stare Pazove, tobožnji poljoprivrednik koji koristi subvencije države i kojeg su redovno posećivali visoki državni i partijski funkcioneri poput Zorana Babića, Aleksandra Vulina i lokalnog rukovodstvo SNS-a", stoji u saopštenju.

Dodaje se da su to "proverene i dokazane činjenice", te da ovakav odnos Vojvodinu dovodi u "neizvesnu budućnost sličnu latinoameričkim regionima u kojima vladaju narko karteli".

"Zabrinjava i činjenica da su velike parcele obradive zemlje u Vojvodini u poslednjih nekoliko godina dospele u posed sumnjivih arapskih vlasnika koji su takođe u bliskoj vezi sa režimom, a koje su potpuno nedostupne za kontrolu", piše SzS.

Pri tom, stoji dalje, "poseban problem postaje to što se širom Vojvodine sve više spominje i ime Andreja Vučića, brata vodje režima Aleksandra Vučića, kao čoveka pod čijom zaštitom su svi kriminalni poslovi sa zemljom i narkoticima". SzS traži da državni organi odmah reaguju "kako čitava Vojvodina ne bi postala plen mafijaških grupa i potonula u bezakonje iz kojeg će se teško izvući".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.