Izvor: Luftika.rs, 29.Jun.2022, 18:04

Svaki život je važan, spasite neki i sipajte vodu napuštenim životinjama! (VIDEO)

Tropske vrućine stigle su u Srbiju i narednih dana čeka nas pravi temperaturni pakao, a gradske sredine po pravilu su na udaru zbog velikih betonskih površina i manjka zelenih oaza.
Ovaj period osim ljudima, teško pada i ljubimcima, kako kućnim, tako i onim napuštenim kojima najčešće nema ko da prinese vodu i hranu.
Užareni asfalt neprijatelj je svih živih bića, a samo čovek ima mogućnost da zbrine i povede računa da i druga stvorenja ne umiru od žeđi. Zapravo, teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da se to može nazvati umiranjem. Preciznije je reći crkavanje.
I dok Novi Sad kažnjava građane velikog srca koji napuštenim životinjama pružaju šaku granula ili činije sa vodom, o čemu smo već pisali, postoje i oni koji ovakve umobolne zakone ne poštuju i rizikujući novčane kazne životinjama pružaju pažnju ostavljajući im osnovne resurse za preživljavanje.
I dok neka društva vode računa o slabima i nemoćnima, naša država sankciniše ljude koji su spremni da pomognu da neka božija stvorenja preguraju još jedan dan.

Za one bezosećajne, bez trunke svesti i empatije, ova stvorenja su gotovo nevidljiva i njihovo skapavanje za neljude predstavlja neku vrstu satisfakcije i sadističko uživanje. Ostali, koji se svojim malim delima bore da život u svakoj situaciji nadvlada smrt, nemaju mnogo opcija. Mogu jedino biti ono što jesu i učiniti dobro delo koje će nebesa možda znati da nagrade na neki svoj, poseban i samo sebi svojstven način.
Ne bacajte činije, plastične kutije od porodičnog sladoleda ili stare šerpe. Napunite ih hladnom vodom i ostavite ispred ulaza, po parkovima i ćoškovima gde će neka mala, ostavljena i zaboravljena stvorenja možda doći do prilike da popiju koju kap vode ili pojedu nekoliko granula kako bi nastavili svoja lutanja i potragu za nekim svojim smislom na ovoj planeti.
A novosadski čelnici mogu da se stide i strahuju da će ista ta nebesa i za njih urediti poseban krug pakla u kojem će oni zavisiti od nečije dobre volje.
U Beogradu postavljeni reciklažni automati koji isporučuju hranu za pse lutalice

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.