Svaka dva sata po jedan pijani vozač se isključi iz saobraćaja

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka dva sata po jedan pijani vozač se isključi iz saobraćaja

Saobraćajna policija Policijske uprave Novi Sada u proseku na svaka dva sata isključi po jednog vozača iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Statistika pokazuje da je do oktobra ove godine, alkohol bio uzrok u 203 nezgode, u kojima je povređeno više od 130 osoba.

Zbog vožnje pod uticajem alkohola u tom periodu policija je podnela 2.276 prekršajnih prijava i 881 prekršajni nalog. Zbog prisustva više od 1,2 promila alkohola u krvi tokom upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vozilom, odbijanja alko-testa ili ponavljanja tog prekršaja, na trežnjenju je zadržano 849 vozača, što će reći troje dnevno, govori statistika novosadske Policijske uprave.

- Neki vozači zatečeni s nedozvoljenom količinom alkohola odmah priznaju greh, obećavaju posle otkrivanja da neće voziti dalje, vrdaju na razne načine i najavljuju pomoć prijatelja u toj situaciji. Pri tome objašavaju da su imali valjan razlog za stanje u kojem smo ih zatekli. Ali, Zakon je jasan. Ako se utvrdi više od 1,2 promila obavezno sledi trežnjenje u izolaciji - kaže Dejan Milojević iz Odeljenja novosadske saobraćajne policije.

On dodaje da je obaveza sobraćajaca da vozača pitaju da li hoće da nekoga obaveste o novonastaloj situaciji te da se pri tome neretko dešava da oni radije ne žele takvu uslugu zbog sramote od najbližih. Inače, u saobraćaju se alkohol godinama spominje kao treći ili četvrti uzročnik nezgoda u Vojvodini.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Policija treznila osam vozača tokom vikenda

Izvor: juGmedia, 22.Dec.2014

NIŠ – Saobraćajna policija tokom vikenda sankcionisala je 230 prekršaja i alkotestirala 4776 vozača...Zbog vožnje pod dejstvom alkohola saobraćajna policija isključila je 40 vozača, a osam vozača je zadržano na trežnjenju, od čega je sedam imalo od 1.2 do 1.8 promila alkohola u krvi, a...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.