Sutra sastanak paora i Bogaroškog o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sastanak paora i Bogaroškog o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je na sastanak predstavnike poljoprivrednih udruženja u Vojvodini kako bi razgovarali o načinu na koji će se zaštititi prava paora narušena Zakonom o poljoprivrednom zemljištu.

Podsetimo da su izmene i dopune Zakon o poljoprivrednom zemljištu izazvala kontroverze u društvu, ali su primarno izmenile status poljoprivrednika i gazdinstava širom zemlje.

Mesecima traje pobuna paora, koji ne uspevaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da stanu na istu stranu s Ministarstvom poljoprivrede, koje je zakonom predvidelo znatne olakšice stranim investitorima na državnoj zemlji, ali i smanjene subvencije domaćim proizvođačima.

Poljoprivrednici su svoje zahteve izneli i na ulicama gradova širom Vojvodine i Srbije, vozeći traktore do prestonice. U tim naporima u nekoliko navrata su im se pridružili i pokrajinski organi, kao i LSV.

Poslednju prepirku imali su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i resorno ministarstvo povodom ukidanja prava na žalbu na licitaciju za zemljište, o čemu više možete da pročitate OVDE.

Sastanak Bogaroškog i poljoprivrednika biće održan u petak, 12. februara u 10 časova.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Paori kod Bogaroškog zbog poljoprivrednog zemljišta

Izvor: Radio 021, 11.Feb.2016

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je na sastanak predstavnike poljoprivrednih udruženja u Vojvodini kako bi razgovarali o načinu na koji će se zaštititi prava paora narušena Zakonom o poljoprivrednom zemljištu...Podsetimo da su izmene i dopune Zakon o poljoprivrednom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.