Izvor: Radio 021, 17.Jan.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, među govornicima i Branislav Trifunović

Prvi protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu održaće se u petak, 18. januara, a okupljanje je u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.

Na skupu će govoriti novosadski glumac Milorad Kapor i student prava Milan Vujić, a u ime organizatora protesta u Beogradu govoriće glumac i nekadašnji student Akademije umetnosti u Novom Sadu Branislav Trifunović.

Učesnici protesta će posle završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuti u šetnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gradskim ulicama, koja će biti okončana na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

"Novi Sad se na ovaj način priključuje protestima pokrenutim u Beogradu početkom decembra, koji se poslednjih nedelja šire na čitavu Srbiju. Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu. Grad koji je nekad s pravom nazivan Srpskom Atinom najteže je postradao od sadašnje vlasti i danas više i ne liči na onaj Novi Sad koji smo poznavali i voleli. Zato u pozivu na protest, između ostalog, stoji: Vreme je da građani Novog Sada bez straha progovore na trgovima i ulicama svog grada i glasno kažu: Stop nasilju, korupciji i bezakonju", najavljuju organizatori.

Podsetimo, Novosađanka Tea Vukadin, jedna od organizatorki protesta, poručila je za 021 da je krajnje vreme da se Novi Sad uključi u proteste. Naglasila je da političari nisu uključeni u organizaciju, ali su najavili prisustvo na protestu.

Detalje možete da pročitate OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu održaće se 18. januara

Izvor: Danas, 17.Jan.2019

Prvi protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu održaće se u petak 18. januara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova, najavili su organizatori. Članak Prvi protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu održaće se 18. januara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Sutra prvi protest „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu

Izvor: NoviSad.com, 17.Jan.2019

Prvi protest „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu biće održan sutra, a okupljanje je u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Kako je..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.