Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020, 21:49

Sutra 21 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da se sutra, 11. aprila navršava 21 godina od ubistva novinara i vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Ćuruvije i traži da državni organi što pre privedu pravdi Miroslava Kuraka, kojem je suđeno u odsustvu jer se nalazi u bekstvu.

Udruženje novinara Srbije očekuje da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu od 5. aprila prošle godine.

Ističe se da je izricanje presude značajan čin koji treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da znači početak kraja nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji i važan dan za srpsko novinarstvo i pravosuđe, ali da pravda neće biti zadovoljena ukoliko ne bude utvrđeno ko je nalogodavac ubistva, kao i neposredni izvršilac.

UNS podseća da su u prvostepenom postupku, koji je vođen četiri godine pred Odeljenjem za organizovani kriminal u Višem sudu u Beogradu, osuđeni nekadašnji vrh Državne bezbednosti - Radomir Marković za podstrekivanje na ubistvo, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, kao saizvršioci na ukupno 100 godina zatvora.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.