Suđenje za pokušaj ubistva Žapca i podmetanje bombe pod kola Tomislava Bokana uz pojačane mere bezbednosti

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za pokušaj ubistva Žapca i podmetanje bombe pod kola Tomislava Bokana uz pojačane mere bezbednosti

Uz pojačane mere bezbednosti, pred Višim sudom u Novom Sadu, saslušanjem veštaka, nastavljeno je suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave.

On je optužen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca (54) 2012. godine, kao i podmetanje bombe pod službeni "sitroen" JP "Urbanizam", godinu dana kasnije, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta "Dinara-Drina-Dunav".

Kako prenosi "Kurir", u sudskoj zgradi bili su i pripadnici Žandarmerije, dok su zatvorski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stražari u sudnici bili u pancirima.

- Na čaurama koje su veštačene, pronađeni su tragovi, među kojima je i DNK optuženog Cvijetića. Prilikom veštačenja ručne bombe, na njenoj kašiki su takođe otkriveni Cvijetićevi tragovi - rekao je veštak dr Dušan Keckarević iz Beograda.

Cvijetićev branilac i juče je tražio da se optuženi pusti iz pritvora ili da se on zameni blažom merom - kućnim pritvorom, što je Krivično veće odbilo.

Nastavak suđenja zakazan je za 2. novembar.

Podsetimo, Goran Cvijetić uhapšen je dan nakon što je pokušana njegova otmica u maju prošle godine.

Autor: Kurir

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.