NAPAD NA ŽAPCA: DNK na bombi i čaurama

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2018, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD NA ŽAPCA: DNK na bombi i čaurama

Veštak svedočio na suđenju za pokušaj ubistva Nebojše Tubića: Na čaurama pronađeni mešani tragovim, među kojima i DNK optuženog Gorana Cvijetića, koji nije pušten iz pritvora NA čaurama koje su veštačene, pronađeni su mešani tragovi, među kojima je i DNK optuženog. Ovo je danas izjavio veštak dr Dušan Keckarević iz Beograda, koji je svedočio u Višem sudu u Novom Sadu na suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave, optuženom za pokušaj ubistva Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Tubića Žapca (54) 2012. godine. On se tereti i za podmetanje bombe pod službeni “sitroen” JP “Urbanizam”, godinu dana kasnije, čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, lider pokreta “Dinara-Drina-Dunav”. - Prilikom veštačenja ručne bombe, na njenoj kašiki su takođe otkriveni Cvijetićevi tragovi - rekao je ovaj molekularni biolog i fiziolog. Krivično veće kojim predsedava sudija Milica Novaković, ponovo je danas odbilo predlog Cvijetićevog branioca da se optuženi pusti iz pritvora ili kazna zameni blažom merom - kućnim pritvorom uz zabranu napuštanja stana. PROČITAJTE JOŠ: HOROR U TRSTENIKU: Muž i žena popili sonu kiselinu i mišomor, lekari im se bore za život Nije prihvaćen ni predlog da se u nastavku suđenja, koje je zakazano za 2. novembar, saslušaju Cvijetićevi poznanici koji do sada, kako je izjavio njegov branilac, nisu znali da je on u pritvoru, a mogli bi da kažu gde se on nalazio u vreme kada su se dogodila krivična dela za koja je optužen. Na narednom ročištu kao svedok, ponovo će biti saslušana Jasmina Živanović. Ona je prethodno izjavila, pogledavši Cvijetića na optuženičkoj klupi, da on ne liči na osobu koju je videla posle eksplozije bombe podmetnute pod vozilo u Krilovoj ulici u Novom Sadu, 2013. godine. STRAŽARI U PANCIRIMA U Viši sud, Cvijetić je doveden policijskom maricom, u pratnji policije i žandarmerije. Pripadnici MUP su bili naoružani i u sudskoj zgradi, dok su zatvorski stražari u sudnici bili sa pancirima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Suđenje za pokušaj ubistva Žapca i podmetanje bombe pod kola Tomislava Bokana uz pojačane mere bezbednosti

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2018, 14:59

Uz pojačane mere bezbednosti, pred Višim sudom u Novom Sadu, saslušanjem veštaka, nastavljeno je suđenje Goranu Cvijetiću (42) iz Budisave...On je optužen za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca (54) 2012. godine, kao i podmetanje bombe pod službeni "sitroen" JP "Urbanizam", godinu dana kasnije,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.