Izvor: Radio 021, 03.Dec.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje predsedniku Opštine Sremski Karlovci koji se tereti za nenamensko trošenje budžetskog novca odloženo

Suđenje predsedniku Opštine Sremski Karlovci Nenadu Milenkoviću koje je trebalo da se održi danas pred posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu odloženo je, saznaje 021.

On je trebalo da se pojavi danas u devet časova pred sudijom Jasnom Kovačević.

Kako za 021 navode u Višem sudu, ročište je odloženo zato što je okrivljeni angažovao novog branioca nekoliko dana pre suđenja, koji nije mogao ga zastupa danas zbog ranije najavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obaveza.

Milenkoviću se stavlja na teret odgovornost za trošenje više od 30 miliona dinara mimo zakonskih procedura, a krivičnu prijavu podnela je Državna revizorska institucija.

Naime, prilikom kontrole rada uprave Sremskih Karlovaca revizor je utvrdio da je ukupno 31,2 miliona dinara potrošeno mimo zakonskih procedura. Navedeno je da su predsednik Opštine Sremski Karlovci i sekretar Skupštine opštine dobili dodatke za prekovremeni rad, iako su funkcioneri i po zakonu nemaju pravo na taj dodatak. Opširnije o tome u našoj priči OVDE.

Milenković nije odgovorio na pitanja 021 u vezi sa postupkom koji se protiv njega vodi. Pitanja su na adresu opštine prvi put upućena u vezi sa prijavom DRI još 13. septembra, dok je drugi put upitan o samom suđenju 26. novembra.

Novo ročište zakazano je za 31. januar 2020. godine.

Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.