Sudar tankera i teretnjaka kod kineske obale, nestale 32 osobe

Izvor: Radio 021, 07.Jan.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar tankera i teretnjaka kod kineske obale, nestale 32 osobe

Iranski naftni tanker zapalio se posle sudara sa teretnjakom u blizini istočne obale Kine, a nestala su 32 člana posade, većinom Iranaca, saopštile su vlasti.

Sve nestale osobe, od kojih 30 Iranaca i dva državljanina Bangladeša, su sa tankera "Sanči" koji je ispustio naftu i plutao dok je u ranim jutarnjim časovima i dalje gorela vatra, rekli su kineski pomorski zvaničnici.

Kineske vlasti rasporedile su na lice mesta policijska plovila i tri broda za čišćenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Južnokorejska obalska straža takođe je poslala brod i avion za pomoć u potrazi za nestalima.

Tanker registrovan u Panami plovio je iz Irana ka Južnoj Koreji kada se kasno noćas sudario sa hongkonškim teretnjakom "CF Kristal" 257 kilometara od obale Kine, saopštilo je kinesko Ministarstvo saobraćaja.

Dodaje se da je 21 član posade teretnjaka spasen i da su svi kineski državljani.

Još nije poznat uzrok sudara.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sudar brodova na istočnoj obali Kine, 32 nestalih

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jan.2018

PEKING - Trideset dvije osobe vode se kao nestale, među kojima trideset Iranaca, nakon sudara teretnog broda i tankera koji se zapalio u nedjelju na istočnoj obali Kine, objavilo je u nedjelju kinesko ministarstvo prometa...Nakon sudara koji se dogodio u subotu oko 20 sati po mjesnom vremenu. Tanker...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.