Stranke i sva udruženja sele se iz zdanja „Svojina“

Izvor: Blic, 29.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke i sva udruženja sele se iz zdanja „Svojina“

NOVI SAD - Zdanje „Svojina" u Zmaj Jovinoj ulici 4, gde su godinama bila smeštena sedišta nekoliko političkih stranaka i nevladinih organizacija, ovih dana se prazni pošto je upravu nad objektom preuzela Srpska pravoslavna crkva.



Iako crkvene vlasti nisu zatražile od njih da se isele odmah, nego po isteku ugovora sa „Poslovnim prostorom", većina stranaka i udruženja odlučila je da potraži novi prostor, tim pre što od 1. januara važe i više cene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakupa u zgradi, od 800 do 1.000 evra mesečno, uz ukidanje beneficija. Prvo se Novosadska novinarska škola preselila u Daničićevu 3, a u Nezavisnom udruženju novinara Vojvodine, smeštenom tu pre 18 godina, čekaju da im grad obezbedi nove prostorije, kao i u Omladinskom klubu i strankama G17 plus, SPO, LDP. Crkvena opština namerava da u „Svojinu" useli izdavačku kuću „Beseda" sa budućom crkvenom televizijom i radijom, udruženje „Čovekoljublje" i crkveni hor, a vlasnici kafića i butika u prizemlju i dalje će ostati zakupci prostora. Zgrada je prešla u ruke SPC na osnovu Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama iz 2006 godine. „Svojina" je sazidana 1830. godine kao jedna od prve četiri dvospratnice u gradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.