Izvor: Radio 021, 19.Mar.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Predsednik može da abolira izmanipulisane, deca su zloupotrebljena

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi mogao da razume da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nađe razlog da neko ne odgovara jer je učestvovao u upadu u Radio televiziju Srbije (RTS) zato što smatra da su neki "izmanipulisani i gurnuti u nešto nisu ni sami očekivali".

"To je zloupotreba dece, neko ih nahuška da upadnu u RTS", rekao je Stefanović za TV Pink, dodajući da vođe opozicije, koji su na protestima, "guraju mlade u sukobe da bi sačuvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoje fotelje".

On je rekao da smatra da svako ko je počinio prekršaj i krivično delo treba da odgovara.

Kako je naglasio, ne mogu se abolirati oni "koji su napadali policajce, bilo sa nožem ili testerom" i da država mora da pokaže "čvrt stav".

"Danas su upali u RTS, sutra će, kad bi došli na vlast, upadali u kuće ako im se ne svidi šta je neko rekao", izjavio je Stefanović.

On je rekao da je policija bila "veoma trpeljiva" i reagovala samo kako bi sačuvala živote i imovinu.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva. Vučić je tražio pomilovanje za sve uhapšene, osim za one koji su nosili testeru i napadali policiju.

Prethodno je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao nadležne i predsednika Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne proteste i dežurstva ispred Predsedništva.

MUP je saopštilo je da je policija tokom vikenda privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest "Pravda za Pavla".

Autor: Beta, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.