Starim studentima još jedna godina da završe fakultet

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starim studentima još jedna godina da završe fakultet

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o visokom obrazovanju kojima je predvidjeno da stari studenti dobiju još godinu dana da završe studije.

Produženje će dobiti studenti koji su fakultet upisali po starom planu i programu, koji su školovanje morali da završe do 30. septembra, ali i oni koji studiraju po Bolonji, a koji su potrošili maksimum od osam godina za četvorogodišnje studije.

Kako je ranije rečeno, cilj izmena zakona je unapređenje kontrole kvaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u visokom obrazovanju. Izmene se donose jer su stvoreni uslovi za povećanje delatnosti visokog obrazovanja, ali i da bi se ostvarila bolja veza privrede i društva u celini, da se utiče na unapređenje funkcionalnog znanja studenata i poveća zapošljivost.

Predviđeno je da se mogu raditi vanredni nadzori Komisija za akreditaciju, a utvrđuje se i formiranje Saveta poslodavaca, zbog veze privrede i visokog obrazovanja.

Novina je i uvođenje menadžera na akademije strukovnih studija i visoke škole, a predviđeno je da se na stranim visokoškolskim ustanovama uvedu lektori srpskog jezika.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Starim studentima još godinu dana da završe studije

Izvor: RTS, 29.Sep.2018

Stari studenti dobiće još godinu dana da završe studije i to je predviđeno izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koje su danas usvojene u Skupštini Srbije. . Produženje će dobiti studenti koji su fakultet...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.