Starim studentima još jedna godina da završe fakultet

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o visokom obrazovanju kojima je predvidjeno da stari studenti dobiju još godinu dana da završe studije.
Starim studentima još jedna godina da završe fakultet
Foto: Pixabay
Produženje će dobiti studenti koji su fakultet upisali po starom planu i programu, koji su školovanje morali da završe do 30. septembra, ali i oni koji studiraju po Bolonji, a koji su potrošili maksimum od osam godina za četvorogodišnje studije.
 
Kako je ranije rečeno, cilj izmena zakona je unapređenje kontrole kvaliteta u visokom obrazovanju. Izmene se donose jer su stvoreni uslovi za povećanje delatnosti visokog obrazovanja, ali i da bi se ostvarila bolja veza privrede i društva u celini, da se utiče na unapređenje funkcionalnog znanja studenata i poveća zapošljivost.
 
Predviđeno je da se mogu raditi vanredni nadzori Komisija za akreditaciju, a utvrđuje se i formiranje Saveta poslodavaca, zbog veze privrede i visokog obrazovanja.
 
Novina je i uvođenje menadžera na akademije strukovnih studija i visoke škole, a predviđeno je da se na stranim visokoškolskim ustanovama uvedu lektori srpskog jezika.
  • Crni gruja

    29.09.2018 22:00
    VPŠ
    Pa da, studentima su izbili iz džepa 80000 dinara, i godine života.
  • pera

    29.09.2018 20:17
    ..
    Podrska za Visoku poslovnu skolu!
  • Kokakole

    29.09.2018 19:25
    Nadam se da će večno organizovati neakreditovane studije na VPŠ kako bi svaki dan dolazili da kukate o tome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija