Izvor: Luftika.rs, 21.Jun.2021, 18:58

Šta se dešava sa advokatima, spornim zakonom i pre svega sa NAMA, ako se ovo izglasa?

Mnogi od vas su možda upoznati sa izmenom parničnog zakona, koja je u toku. Samo da vam malo pojasnim, šta to znači…
Pod jedan:
Svima će biti onemogućen pristup sudu i pravo na pravično suđenje.
Kako?
Da biste imali pravo da pristupite sudu i da se sudite, vi sudsku taksu, morate uplatiti unapred. Bez obzira na to da li ćete dobiti ili izgubiti suđenje.
Pod dva:
Ukoliko vam sudija, svojom pristrasnošću( partijskom ili nekom drugom), >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ukida pravo na pravično suđenje, a vi tražite njegovo izuzeće, o istom više ne odlučuje predsednik suda, već sam sudija, čije izuzeće tražite!!
Prema tome, sudija će sam odlučivati o svom izuzeću!!!
I to nije sve…
Ako sudija odluči( sam za sebe) da se ne izuzme, a vi ste to tražili, jer vam svojom pristrašnošću, onemogućava pravo na pravično suđenje, isti sudija će zbog toga što ste tražili njegovo izuzeće, imati pravo da vas kazni, i to kaznom u visini od 150 HILJADA DINARA!!!
Pod tri:
Ako vas neki, npr moćnik, tuži za klevetu, kaže da ste ga oklevetali, pričali nešto o njemu ili slično, a možda ga čak i ne poznajete, već je on to samo, eto, rekao, vi ćete prvo morati da uplatite taksu od 100 000 dinara, kako biste, uopšte, dokazivali svoju nevinost!
Pored toga, čak i ako uspete dokazati svoju nevinost i dobijete parnicu, ostaće mnoge takse koje ćete morati da platite.
Pod četiri:
Ukoliko sirotinja nema novca da se tuži, dolazi do zaplene imovine! Odmah kreću izvršitelji ( inkvizitori) u pohod na vašu imovinu.
Po rečima advokata, iza ovog predloga stoji svetska banka i vlada Srbije.
Pojedina sirotinja će morati da beži u planine, kako ga neki komšija ne bi tužio za klevetu, jer ga je popreko pogledao, a nema sredstava da dokazuje svoju nevinost, pa će mu izvršitelji oduzimati imovinu zbog toga.
U prevodu:
Svaki dan će po neko moći da vas tuži za uvredu ili klevetu, a kako biste dokazali da to nije tako, moraćete da uplatite sudu 100 000 dinara ili će vam se oduzimati imovina.
Ako nemate novca da uplatite sudsku taksu, sud će vas proglasiti krivim i svi troškovi će pasti na vas. Neki i do milion i više dinara.
Jedan od advokata koji se već 60 godina bavi advokaturom, rekao je da za sve vreme svoje advokatske karijere nije doživeo ovakvo nešto. Ovakvu, preblago rečeno, bahatost i bezobrazluk.
Da li ste vi, uopšte, svesni, šta donošenje ovakvog zakona znači ?
Ovo nije samo još jedno kršenje ustava, koji svakome garantuje pravo na pristup sudu i pravično suđenje, ovo nije samo još jedno kršenje osnovnih ljudskih prava i demokratije, ovo nije samo još jedan primer beskrupulozne tiranije i puta u totalno ropstvo, ovo je klasično URINIRANJE I SRANJE PO NARODU!
Svi predlagači ovakvog zakona neprijatelji su Srbije i pravi izdajnici, kojima je mesto u zatvoru.
ADVOKATI, koji su izašli, ne da bi branili svoja prava, već prava naroda, jesu heroji i svima im skidam kapu.
Izvor: Facebook/Jasna Leontijević Aleksić – kopiran status
Nacrt Zakona na strani banaka, države i krupnog kapitala, advokati protestom upozoravaju građane

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.