Izvor: Radio 021, 17.Jun.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski građevinci najviše gradili u Nemačkoj i Rusiji

Građevinari iz Srbije prošle godine su u inostranstvu ukupno izveli radove vredne 17,5 milijardi dinara, od čega je 8,6 milijardi izvedenih radova na zgradama, objavio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema državama, najveća građevinska aktivnost zabeležena je u Nemačkoj, 18,5 odsto od ukupne vrednosti izvedenih radova, zatim u Ruskoj Federaciji 16,6, slede Crna Gora sa 13,9 i Peru sa 10,7 odsto.

Materijal i oprema iz Srbije najviše su ugrađivani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, dok je najveći broj od prosečnih 1.726 srpskih građevinara u inostranstvu radio u Nemačkoj, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji i Bosni i Hercegovini.

U 2018. godini ukupno u inostranstvu je ugovoreno radova vrednih 23,9 milijardi dinara - najviše u Crnoj Gori, a slede Ruska Federacija, Nemačka, Uganda i Bugarska.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.