Izvor: Luftika.rs, 19.Avg.2020, 13:34

Srbin koji je osuđen za ubistvo, pa pobegao u Rusiju i postao TV zvezda, izručen na služenje kazne

Rusija je odobrila izručenje Srbiji Slaviše Karabaševića (50), koji je pre godinu dana uhapšen u Sevastopolju na Krimu po poternici Interpola.
Srbija je raspisala poternicu za njim zbog ubistva, koje je počinio u okolini Požarevca 2002. godine.
U srpskom Ministarstvu pravde preciziraju za Tanjug da je prihvaćena molba Srbije za ekstradiciju Karabaševića, te da će realizacija izručenja biće sprovedena u narednom periodu.
Karabašević je nakon dva suđenja u kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bio oslobađan od optužbi za ubistvo Elvisa Žeželja (30) u julu 2002, pa je 2005. godine pušten iz pritvora, nakon čega je pobegao iz zemlje, ali je na poslednjem suđenju u njegovom odsustvu proglašen krivim i osuđen na devet godina zatvora.
Nakon izručenja Srbiji on će, prema domaćim zakonima, imati pravo da traži da mu se suđenje ponovi, jer je osuđen u odsustvu.
Tokom bekstva, prema pisanju medija, postao je poznati kuvar i vlasnik restorana u Sevastopolju, na Krimu, ali i javna ličnost, s obzirom da se fotografisao i davao intervjue za lokalne medije.
U bekstvu je bio punih 14 godina, do hapšenja u Sevastopolju u avgustu 2019. godine.
Tokom skrivanja na Krimu begunac iz Srbije je davao intervjue i fotografisao se za lokalne novine, a između ostalog je rekao i da je kuvarsku karijeru počeo sa 17 godina u Nemačkoj, gde je prao sudove i pomalo kuvao u jednom restoranu. Onda ga je, kako je rekao, primetio čuveni kuvar Viticigman i oduševio se njegovim kačamakom sa čvarcima, maslinovim uljem i parmezanom.
Navodno je u njegovom objektu često sedeo i bivši gubernator Sevastopolja, ali i mnoge druge viđene ličnosti. Niko nije znao da je on zapravo u Srbiji osuđen zbog ubistva i prevare – otkrili su mediji posle hapšenja 5. avgusta 2019, kad je filmska priča Srbina dobila neočekivan obrt.
Njegovi prijatelji s Krima pokušali su da ga odbrane, a pisali su i peticije da se pusti iz pritvora. Tvrdili su da im je pričao da je u domovini progonjen, jer je učestvovao u ratu, prenosi Kurir.
– Prema navodima optužnice, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka” u ataru sela Melnica. Potom je nazvao Elvisovog prijatelja M. K., koji živi u Nemačkoj, i rekao mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, osuđen je i za prevaru – piše Kurir.
Izvor: Tanjug, Kurir
Ešton Kučer je jedan od omiljenih glumaca Holivuda, ali njegov put do zvezda nije bio nimalo lak

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.