Izvor: RTS, 19.Avg.2020, 11:47

Rusija izručuje Srbina osuđenog za ubistvo iz 2002. godine

Ruska Federacija odobrila je izručenje Srbiji Slaviše Karabaševića (50), koji je pre godinu dana uhapšen u Sevastopolju na Krimu po poternici Interpola koju je Srbija raspisala za njim zbog ubistva, koje je kako se sumnja počinio u okolini Požarevca 2002. godine.
U srpskom Ministarstvu pravde preciziraju za Tanjug da je prihvaćena molba Srbije za ekstradiciju Karabaševića, te da će realizacija izručenja biće sprovedena u narednom periodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Karabašević je nakon dva suđenja u kojima je bio oslobađan od optužbi za ubistvo počinjeno Elvisa Žeželja (30) u julu 2002, pa je 2005. godine pušten iz pritvora.
Nakon toga je pobegao iz zemlje, ali je na poslednjem suđenju u njegovom odsustvu proglašen krivim i osuđen na devet godina zatvora.
Nakon izručenja Srbiji on će, prema domaćim zakonima, imati pravo da traži da mu se suđenje ponovi, jer je osuđen u odsustvu.
Tokom bekstva, prema pisanju medija, postao je poznati kuvar i vlasnik restorana u Sevastopolju, na Krimu, ali i javna ličnost, s obzirom na to da se fotografisao i davao intervjuje za lokalne medije.
U bekstvu je bio punih 14 godina, do hapšenja u Sevastopolju u avgustu 2019. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija izručuje Srbina osuđenog za ubistvo iz 2002. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020

Ruska Federacija odobrila je izručenje Srbiji Slaviše Karabaševića (50), koji je pre godinu dana uhapšen u Sevastopolju na Krimu po poternici Interpola koju je Srbija raspisala za njim zbog ubistva, koje je kako se sumnja počinio u okolini Požarevca 2002. godine...U srpskom Ministarstvu pravde...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.