Srbija uputila notu Hrvatskoj zbog strožih mera uvoza

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija uputila notu Hrvatskoj zbog strožih mera uvoza

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji povodom odluke Zagreba da uvede strože mere kontrole uvoza poljoprivrednih proizvoda.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije razgovara i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bi imale zajednički nastup prema ovom pitanju. Dodala je da, kada neko povuče potez poput Hrvatske, onda ne može da se govori o ekonomskoj integraciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i saradnji.

"To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu", rekla je Brnabić.

"Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna, ali neće ignorisati hrvatske nove mere za srpske proizvode i uspeće da zaštiti naše proizvođače i izvoznike", poručila je premijerka, uz ocenu da Hrvatska krši SSP.

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, rekla da na Samit Američko-jadranske povelje dolazi manje optimistična i lošije raspoložena nego kada je pre izvesnog vremena odlazila u Trst na Samit lidera zapadnog Balkana. Kako je istakla mere koje je uvela Hrvatska sigurno će biti tema koju će da pokrene na radnom delu sastanka, jer potez Zagreba ne ide u prilog regionalne saradnje.

"Pričali smo pre mesec dana u Trstu i dve osnovne teme su bile infrastrukturno povezivanje i ekonomska saradnja. Napravili smo regionalnu privrednu komoru, postoji toliko mnogo stvari u kojima sarađujemo i u kojima smo sarađivali", podsetila je Brnabić.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.