Izvor: Radio 021, 09.Sep.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija plaća nabavku 15 sanitetskih vozila za Republiku Srpsku

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pokrenulo je javnu nabavku sanitetskih vozila za 15 lokalnih zajednica, a sredstva za realizaciju su obezbeđena iz donatorskih sredstava Republike Srbije.

"Saniteti će biti nabavljeni za Istočni Stari grad, Teslić, Čajniče, Kalinovik, Foču, Čelinac, Petrovo, Brod, Bileću, Kostajnicu, Gacko, Ribnik, Gradišku, Kozarsku Dubicu i Novi Grad. Procenjena vrednost je oko 1.253.000 KM (oko 640.000 evra)", istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su za "Nezavisne" u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS.

Direktor Doma zdravlja Čelinac Draško Kuprešak, istakao je da je Vlada Srbije prepoznala potrebe njihove opštine.

"Mi trenutno raspolažemo sa dva sanitetska vozila i ovo treće vozilo će biti stavljeno na raspolaganje Službi hitne medicinske pomoći s obzirom na činjenicu da smo mi u poslednje tri-četiri godine koncipirali zdravstvenu politiku da naše kompletne ekipe, vozač, lekar i tehničar, izlaze na lice mesta kada su u pitanju zadesi drugog stepena, tako da nam je ovo treće vozilo bilo apsolutno neophodno", naveo je Kuprešak te dodao da je ovo vozilo dočekano s velikim olakšanjem.

Pojasnio je da će, osim izlaska na hitne medicinske intervencije, vozilo biti korišćeno i za kućne posete nepokretnim pacijentima ili porodiljama i biće višenamensko.

"Mi na godišnjem nivou imamo 200-300 kućnih poseta, tako da će u svakom slučaju ovo vozilo biti veliko olakšanje", rekao je Kuprešak za "Nezavisne".

Autor: Nezavisne novine

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.