Srbija plaća nabavku 15 sanitetskih vozila za Republiku Srpsku

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pokrenulo je javnu nabavku sanitetskih vozila za 15 lokalnih zajednica, a sredstva za realizaciju su obezbeđena iz donatorskih sredstava Republike Srbije.
Srbija plaća nabavku 15 sanitetskih vozila za Republiku Srpsku
Foto: 021.rs (ilustracija)
"Saniteti će biti nabavljeni za Istočni Stari grad, Teslić, Čajniče, Kalinovik, Foču, Čelinac, Petrovo, Brod, Bileću, Kostajnicu, Gacko, Ribnik, Gradišku, Kozarsku Dubicu i Novi Grad. Procenjena vrednost je oko 1.253.000 KM (oko 640.000 evra)", istakli su za "Nezavisne" u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS.
 
Direktor Doma zdravlja Čelinac Draško Kuprešak, istakao je da je Vlada Srbije prepoznala potrebe njihove opštine.
 
"Mi trenutno raspolažemo sa dva sanitetska vozila i ovo treće vozilo će biti stavljeno na raspolaganje Službi hitne medicinske pomoći s obzirom na činjenicu da smo mi u poslednje tri-četiri godine koncipirali zdravstvenu politiku da naše kompletne ekipe, vozač, lekar i tehničar, izlaze na lice mesta kada su u pitanju zadesi drugog stepena, tako da nam je ovo treće vozilo bilo apsolutno neophodno", naveo je Kuprešak te dodao da je ovo vozilo dočekano s velikim olakšanjem.
 
Pojasnio je da će, osim izlaska na hitne medicinske intervencije, vozilo biti korišćeno i za kućne posete nepokretnim pacijentima ili porodiljama i biće višenamensko.
 
"Mi na godišnjem nivou imamo 200-300 kućnih poseta, tako da će u svakom slučaju ovo vozilo biti veliko olakšanje", rekao je Kuprešak za "Nezavisne".
  • stasa

    10.09.2019 19:52
    A ne da samo nema u Domu zdravlja tetanusa, nema ga ni da se kupi. Kakva je to drzava koja nije obezbedila jedan TETANUS za svoj gradjane...
  • /

    10.09.2019 11:45
    /
    @AleksaBukovac
    i opravdanje ti je 'drugačiji kulturni obrasci'
    sta je to?

    pa ne servira niko taste na svatovima, niti ceka device na onom svetu
  • Novica

    10.09.2019 00:07
    @Pionirček
    Gresis oni su samo grbavci najveci na svetu i nista vise. U stanju su 1000 da zaj*bu samo da njihovom du*etu bude lepo. Druga stvar je sto nisu naucili na odgovornost, pa i ako imaju problema sa zakonom onda to pokusavaju (i to ovde veoma uspesno) da pronadju "vezu" i "srede to" preko nekih rodjaka, prijatelja, kumova, poznanika iz iste oblasti u Bosni, mitom, korupcijom. Inace nisu oni krivi vec oni sto vekovima zive ovde i sve to DOZVOLJAVAJU! To je osnovni problem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet