Srbija dobila 70,5 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU

Izvor: Beta, 22.Mar.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila 70,5 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU

NOVI SAD, 22. marta 2010. (Beta) - Predstavnici Vlade Srbije i Evropske unije potpisali su u ponedeljak u Novom Sadu sporazum o korišćenju 70,5 miliona evra iz pretpristupnih fondova za 2009. godinu.

Finansijski sporazum, kojim će biti finansirano devet projekata, potpisali su potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar DJelić i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.

Najveći deo novca namenjen za rekonstrukciju Žeželjevog mosta u Novom Sadu, podršku razvoja Direkcije za oduzimanje bespravno stečene imovine, nacionalni program kontrole u prevenciji i otkrivanju raka grlića materice i dojke, kao i iskorenjivanje klasične svinjske groznice i besnila.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Đelić i Dežer potpisali sporazum o donaciji

Izvor: Glas javnosti, 22.Mar.2010

NOVI SAD - Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i šef delegacije Evropske unije (EU) u našoj zemlji ambasador Vensan Dežer potpisali su danas u Novom Sadu sporazum o finansijskoj pomoći Brisela Srbiji u vrednosti od 70 miliona evra...Donacija, zajedno s prethodnom u iznosu od 100 miliona evra,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.