Sporne Hip kašice sa arsenom bile namenjene za promociju

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporne "Hip" kašice sa arsenom bile namenjene za promociju

Uvoznik proizvoda Hip, kompanija Alca, saopštila je da se sporna kašica "Hip bio instant" nije prodavala niti će se naći u prodaji na našem tržištu.

Reč je, kako tvrde, o uzorku od 20 grama koji je bio namenjen u promotivne svrhe.

"Taj uzorak smo dobili iz Austrije i pošto je utvrđeno da on sadrži arsen u većim koncentracijama od one koja je dozvoljena prema domaćim propisima (ali je dozvoljena prema standardima Evropske unije), odustali smo od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dalje analize i nismo ni nameravali da to prodajemo", kaže brend menadžerka "Alce" Marija Đorđević i dodaje da je u medijima pogrešno objavljeno da je kašica u prodaji, što je uznemirilo roditelje, kupce ovih proizvoda.

Povodom vesti o navodno povišenim nivoima arsena u HiPP kaši od pirinča, ova kompanija se oglasila saopštenjem u kojem se navodi da ni u jednom trenutku nije postojao zdravstveni rizik po bebe i malu decu. Celo saopštenje možete pročitati na sajtu B92.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.