Izvor: Radio 021, 03.Maj.2021, 13:49

Snima se "Deset u pola", film o dvojici Sarajlija, njihovim ćevapima i životima

Bosanskohercegovački reditelj Danis Tanović, u okviru projekta "Sarajevo, grad filma za globalne ekrane", danas je u Sarajevu počeo snimanje svog novog filma pod nazivom "Deset u pola".

Radnja filma se događa u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promene, saopštio je Sarajevo film festival.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
U filmu igraju Branko Đurić Đura, Izudin Bajrović, Kerim Čutuna, Helena Vuković, Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Scenaristi su Danis Tanović i Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac.

Producenti su Obala art centar, Sarajevo film festival i Turska državna radio-televizija u okviru zajedničkog projekta "Sarajevo, grad filma za globalne ekrane".

Taj projekat fokusira se na reditelje iz jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo film festivalu. Tanovićev film je treći u okviru tog projekta, nakon filmova "Dobar dan za posao" (2018) u režiji Martina Turka i filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Oskarovac Tanović snima novi film, o važnosti ćevapa u doba korone

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2021, 10:50

Reditelj Danis Tanović, dobitnik najprestižnije filmske nagrade Oskar, počeo je da snima svoj novi film, a pitanje na koje pokušava da odgovori je gde se u Sarajevu jedu najbolji ćevapi, što je zapravo metafora za život u pandemiji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.