Sneg i u Lukovskoj Banji, u okolnim selima snežni pokrivač 10 centimetara

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2017, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg i u Lukovskoj Banji, u okolnim selima snežni pokrivač 10 centimetara

Sneg je danas pao i u Lukovskoj Banji, kod Kuršumlije.

Debljina snega u Lukovskoj Banji je veća od tri centimetara, a u okolini Banje, koja je na obroncima Kopaonika, deblji je i od 10 centimetara.

Direktor Banje Žarko Đurić rekao je agenciji Beta da su skoro svi hoteli u banji puni, a da su svi putevi prohodni i ka banji i u okolnim planinskim selima.

"Zaista je neočekivano pao prvi sneg u Lukovskoj Banji. Poranio je skoro više od mesec dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Niko ovde ne pamti da je sneg pao početkom oktobra. Sneg je veoma iznenadio banjske goste", kazao je Đurić.

Sneg u tom delu kuršumlijske opštine i dalje intenzivno pada. Lukovska Banja se nalazi na nadmorskoj visini od 680 metara.

U selu Đake na Radan planini, tridesetak kilometara udaljenom od Kuršumlije, sneg pada od ranih jutarnjih sati tako da se stvorio i snežni pokrivač. Sneg je iznenadio žitelje tog kraja a stariji tvrde da ne pamte da je pao tako rano.

U nižim predelima kuršumlijske opštine od sinoć pada kiša pa su u porastu planinske reke i potoci.

Podsetimo da je prvi snag pao i na Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku, Javoru, Murtenici i Čemernici.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je zbog snega na kolovozu obustavljen saobraćaj na putu Ivanjica - Preko Brdo. Ekipe putara su na terenu i rade na čišćenju kolovoza, navodi se u saopštenju.

Sneg je u šumama ovog dela Srbije prekinuo rad drvoseča, jer je izvlačenje građe, ogrevnog drveta i sirovina za pelet bilo u punom jeku. Više o tome OVDE.

Autor: Beta, 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.