Izvor: Luftika.rs, 04.Mar.2021, 15:55

Smenjena Mira Petrović, direktorka “Pošta Srbije”, novi direktor Zoran Đorđević

Mira Petrović, direktorka “Pošta Srbije”, smenjena je na današnjoj sednici Vlade sa te pozicije, a na njeno mesto je imenovan Zoran Đorđević, bivši ministar rada.
Na taj način njena gotovo petogodišnja vladavina, puna skandala, štrajkova i nezadovoljstva zaposlenih, biće završena ali istovremeno njen odlazak označiće i kraj devetogodišnje PUPS-ove partijske uzurpacije ove kompanije, koja je počela još 2012. godine.
Ako je suditi po aferma Petrovićke, njenog naslednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ne čeka lak posao jer je nezadovoljstvo blizu 15.000 zaposlenih veliko, kako zbog niskih plata, tako i neadekvatnih odluka, koje su u značajnoj meri uticale na poslovne rezultate Pošte.
Ovu informaciju objavio je portal Blic, na osnovu informacija iz Vlade Srbije. Petrović je, inače, smenjena jer je ispunila uslove za penziju. Đorđević je bio ministar u dva mandata. Prvo je postavljen za ministra odbrane, da bi u sledećoj turi zamenio mesta sa Aleksandrom Vulinom i došao na čelo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Kako je KRIK pisao, pre nego što je postao ministar, Đorđević je osnovao nekoliko firmi. Direktor je misteriozne ofšor kompanije koja je sklopila vredan posao sa državnim “Telekomom”. Radio je i kao finansijski direktor u kompaniji “ComTrade”. Za državnog sekretara imenovao ga je tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vučić 2012. godine.
Tu je ostao i u vreme Vučićevog naslednika Bratislava Gašića. Nakon što je Gašić smenjen zbog seksističke izjave upućene novinarki televizije “B92”, Đorđević postaje ministar. Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Imovina mu je u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, gde se nalaze dve kuće i zemljište, a tamo je registrovao i firme.
Pred sam kraj drugog ministarskog mandata Đorđevićevo ime dovodilo se u vezu sa aferom Aseko, firmom koju je u to vreme vodio brat premijerke Ane Brnabić, a koja je sklopila niz milionskih ugovora sa državnim preduzećima, prenosi Nova.rs.
Potrošači ne veruju tvrdnjama Pošte i Carine da nije bilo krađe pošiljki Aliexpressa, nestalo hiljade paketa

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.