Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2020, 13:42

Slovenija uvela policijski čas

Slovencima je od sutra uveče zabranjeno kretanje između 21 i 6 časova ujutru.
Izuzetak su kretanja zbog posla i trećih smena, kao i vanredne situacije (kod lekara).
Od utorka u ponoć takođe više nema mogućnosti prelaska iz regije u regiju, s obzirom da se stanje pogoršalo i uz granicu s Italijom, u zapadnim regijama koje su označene kao narandžaste (one s nižom incidencijom virusa).
Broj osoba koje zajedno mogu boraviti na otvorenom s deset je smanjen na šest, s izuzetkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << članova istog domaćinstva, koje se mogu kretati na otvorenom ako ih je više od šest.
Svi skupovi, javne priredbe, venčanja i ostali događaji koji su do danas bili dopušteni u narandžastim regijama od sada su zabranjeni u celoj zemlji.
Kazne za kršenje ovih mera iznose između 400 i 4.000 evra, rekao je Hojs, ministar unutrašnjih poslova Slovenije.
Hojs je naglasio da se tranzit preko Slovenije ne zaustavlja, što znači da putnici mogu nromalno da prolaze kroz Sloveniju. Ipak, rekao je da slovenačkim građanima ne preporučuje putovanje “na kafu u Klagenfurt ili kapućino u Zagreb”.
U Sloveniji je u protekla 24 sata sa 2.673 testa potvrđeno 537 novih zaraza virusom korona, a jedan je oboleli umro, objavila je slovenačka vlada, koja je proglasila stanje epidemije Covida-19 za celu državu u narednih 30 dana.
Izvor:021.rs
Kon: Hodamo po ivici i nemamo policijski čas da to rešimo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.