Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020, 12:38

Slovenija uvela policijski čas

Slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs objavio je kako se, u svetlu proglašenja epidemije virusa korona, građanima zabranjuje kretanje na otvorenom u noćnim satima.

Po uzoru na zemlje zapadne Evrope poput Francuske, i Slovenija je uvela ograničenje kretanja na otvorenom, koje od utorka u ponoć neće biti dopušteno od 21 do 6 časova ujutro, rekao je Hojs. Izuzetak je kretanje na posao i u vanrednim situacijama (kod lekara).

Od utorka u ponoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << takođe više nema mogućnosti prelaska iz regije u regiju, s obzirom da se stanje pogoršalo i uz granicu s Italijom, u zapadnim regijama koje su označene kao narandžaste (one s nižom incidencijom virusa).

Broj osoba koje zajedno mogu boraviti na otvorenom s deset je smanjen na šest, s izuzetkom članova istog domaćinstva, koje se mogu kretati na otvorenom ako ih je više od šest.

Svi skupovi, javne priredbe, venčanja i ostali događaji koji su do danas bili dopušteni u narandžastim regijama od sada su zabranjeni u celoj zemlji.

Kazne za kršenje ovih mera iznose između 400 i 4.000 evra, rekao je Hojs.

Hojs je naglasio da se tranzit preko Slovenije ne zaustavlja, što znači da putnici mogu nromalno da prolaze kroz Sloveniju. Ipak, rekao je da slovenačkim građanima ne preporučuje putovanje "na kafu u Klagenfurt ili kapućino u Zagreb".

U Sloveniji je u protekla 24 sata sa 2.673 testa potvrđeno 537 novih zaraza virusom korona, a jedan je oboleli umro, objavila je slovenačka vlada, koja je proglasila stanje epidemije Covida-19 za celu državu u narednih 30 dana.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.