Izvor: Radio 021, 23.Apr.2020, 21:27

Sloga: Sramno saopštenje SES-a podrška režimu u maskiranju nesposobnosti

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštenje Socijalno - ekonomskog saveta Srbije (SES) u kome se podržava predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegova politika u vreme virusa COVID-19 doživljavaju kao sramnu podršku vladajućem režimu u maskiranju njene nesposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima koji će se najviše odraziti na ekonomiju Srbije.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" smatraju da je vladajuća većina preterala u predizbornoj funkcionerskoj kampanji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jer pandemija Covida-19 još traje, kao i ekonomska stagnacija, i svaka ocena o nečijoj uspešnosti može biti data tek nakon završetka zdravstvene krize i efekata mera koja je predložila Vlada Srbije.

"Kao sindikat pružamo punu podršku kolegama iz UGS Nezavisnost i predsedniku sindikata Zoranu Stoiljkoviću, članovimna SES-a, koji su saopštenje ocenili da je dato bez njihove saglasnosti, da se kosi sa stavovima njihovog Izvršnog odbora i da je ono protivno praksi rada SES-a, što ga faktički svodi na funkciju produžene ruke vlasti", navodi se u saopštenju Sloge.

Predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića pozivamo da preispita svoju ulogu u SES-u i da ne vređa radnike “kart blanš” saopštenjima, koji od njega godinama unazad očekuju oštre kritike, a ne hvalospeve na račun vlasti i poslodavaca koji godinama unazad urušavaju prava zaposlenih u Srbiji.

Podsetimo, prethodno danas je na saopštenje SES-a (OVDE) reagovao Zoran Stojiljković predsednik UGS Nezavisnost (OVDE).

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.