Skup u znak sećanja za nastradale u Oluji

Izvor: Novine novosadske, 21.Nov.2012, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup u znak sećanja za nastradale u Oluji

jedinstvena srbija skup za zrtve olujeGradski odbor Jedinstvene Srbije organizovao je juče skup u znak sećanja na srpske žrtve nastradale u hrvatskoj ratnnoj-vojnoj akciji “Oluja! i u znak protesta zbog oslobađanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << hrvatskih generala Anta Gotovine i Mladena Markača.
U prisustvu više stotina građana, skup je počeo u Dunavskoj ulici, a potom se povorka duga nekoliko stotina metara zaustavila ispred spomenika Svetozara Miletića na Trgu slobode. Potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Pokrajinskog odbora Srđan Kružević je tom prilikom izjavio da je paljenjem sveća JS odala počast žrtvama ponovo ubijenim sramnom odlukom Haškog tribunala u genocidu nad srpskim narodom nazvanim Oluja. “Za nas iz Jedinstvene Srbije Haški tribunal je pao na ispitu pravde, jer je sprovodi selektivno. Stoga zahtevamo od Republike Srbije da podigne optužnicu za genocid i etničko čišćenje protiv hrvatskih generala i da insistira na podizanju interpolove poternice”, rekao je Kružević.

Nastavak na Novine novosadske...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.