Tomislav Nikolić: Odluka Tribunala ne ide u prilog pomirenju

Izvor: Press, 20.Nov.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić: Odluka Tribunala ne ide u prilog pomirenju

Srbija ima plan da ujedini u prijateljstvu bivše jugoslovenske republike, ali to mora biti postignuto u uslovima ravnopravnosti čemu ovakva nepravedna presuda Haškog tribunala nikako ne ide u prilog, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U razgovoru sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom, Nikolić je kazao da je Srbija privržena stabilizaciji odnosa u regionu i da je u vezi toga već mnogo učinila, ali da je presuda apelacionog veća Haškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tribunala u slučaju protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača značajno otežala proces pomirenja između Srbije i Hrvatske Nikolić je istakao da takva neshvatljiva presuda može predstavljati veliki problem u budućnosti, saopštila je pres služba predsednika.

Specijalni predstavnik UNMIK-a Farid Zarif pozdravio je napore Srbije da se normalizuju odnosi u regionu i istakao da međunarodna zajednica izuzetno ceni napredak koji je do sada postigla.

Zarif je dodao da se od razgovora o svim spornim pitanjima u regionu ne sme odustati i da je to jedini realan način za rešavanje problema.

Nikolić je Zarifa obavestio da će se Srbija temeljno pripremiti za zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija, koje je zakazano za april sledeće godine i na kome će se razmotriti rad sudskih institucija koje su pokrenule UN, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić: Haška odluka otežala proces pomirenja

Izvor: Kurir, 20.Nov.2012

Neshvatljiva presuda u Hagu može predstavljati veliki problem u budućnosti, naveo je predsednik Srbije..BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija ima plan da ujedini u prijateljstvu bivše jugoslovenske republike, ali to mora biti postignuto u uslovima ravnopravnosti čemu...

Nastavak na Kurir...

Nikolić: Presuda Gotovini i Markaču otežava pomirenje

Izvor: Telegraf.rs, 21.Nov.2012, 00:06

"Srbija ima plan da ujedini u prijateljstvu bivše jugoslovenske republike, ali to mora biti postignuto u uslovima ravnopravnosti, čemu ovakva nepravedna presuda Haškog tribunala nikako ne ide u prilog", istakao je Nikolić

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.