Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 16:48

Sirene Hitne pomoći češće zbog više posla i brzine intervencija

Novosađani su proteklih dana svedoci da ulicama grada skoro svakih pola sata ili sat projuri vozilo Hitne pomoći sa rotacijom i sirenama u pravcu Kliničkog centra Vojvodine ili Instituta u Kamenici.

U službi Hitne pomoći za 021.rs navode da nema nikakvih novih pravila u intervencijama, već se proteklih desetak dana beleži više izlazaka.

Osim redovnih intervencija, Hitna pomoć radi i prevoz pacijenata pozitivnih na koronu iz kovid ambulanata, kao prvi prioritet. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Poslednjih sedam dana u Novom Sadu je registrovano gotovo 250 novozaraženih, što je više nego za četiri prethodna meseca epidemije, a skoro sve njih su do KCV prevezle ekipe Hitne pomoći.

Doktor Zoran Krulj iz Hitne pomoći navodi za 021.rs da imaju dosta intervencija zbog neuroloških problema, kardioloških bolesnika, astmatičara, kao i kolapsa i nesvestica na javnim mestima. Sve ove intervencije su prvog ili drugog nivoa urgentnosti i na njih se po pravilu izlazi uz korišćenje sirena i rotacije.

- Na ove intervencije ekipe idu sa kompletnom signalizacijom i s obzirom na to da su ogromne gužve u gradu, na saobraćajnice koje su pretrpane automobilima i na veliki broj ljudi na ulicama, što opet ne bi trebalo da se dešava u ovoj epidemiološkoj situaciji, mi smo prinuđeni, da bismo stigli što pre, da koristimo svu svetlosnu i zvučnu signalizaciju. Situacija je ista i tokom noći - navodi dr Krulj.

On kaže i da se, iako se čini da Hitna pomoć ima više posla, sa sadašnjih oko 100 intervencija dnevno dolaze do višegodišnjeg proseka za ova doba godine i da nemaju većih problema da stignu i intervenišu na svim mestima gde je to potrebno.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.