Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 10:47

Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji: Pri poskupljenju struje uzeti u obzir ranjive grupe

Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da poskupljenje električne energije u Srbiji treba da uzme u obzir i mogući uticaj na ranjiva domaćinstva i moguće mere za njihovu zaštitu.

On je za "Politiku" rekao da je MMF podstakao vlasti u Srbiji da obave procenu cene električne energije kako bi se osigurao potpun povraćaj troškova.

To, dodaje, uključuje troškove povećanog oslanjanja na obnovljive izvore energije i potrebe za investicijama da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaštitili odgovarajući proizvodni kapaciteti.

"S obzirom na potencijalni socijalni uticaj poskupljenje električne energije, takođe treba da uzme u obzir mogući uticaj na ranjiva domaćinstva i moguće mere za njihovu zaštitu", naveo je Sosa.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.