Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji: Pri poskupljenju struje uzeti u obzir ranjive grupe

Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da poskupljenje električne energije u Srbiji treba da uzme u obzir i mogući uticaj na ranjiva domaćinstva i moguće mere za njihovu zaštitu.
Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji: Pri poskupljenju struje uzeti u obzir ranjive grupe
Foto: Pixabay
On je za "Politiku" rekao da je MMF podstakao vlasti u Srbiji da obave procenu cene električne energije kako bi se osigurao potpun povraćaj troškova.
 
To, dodaje, uključuje troškove povećanog oslanjanja na obnovljive izvore energije i potrebe za investicijama da bi se zaštitili odgovarajući proizvodni kapaciteti.
 
"S obzirom na potencijalni socijalni uticaj poskupljenje električne energije, takođe treba da uzme u obzir mogući uticaj na ranjiva domaćinstva i moguće mere za njihovu zaštitu", naveo je Sosa.
  • Stojko

    29.10.2020 09:59
    Hahaha 90% stanovnistva je tesko ranjeno
  • narod vuciceve

    29.10.2020 09:53
    SPRRDIJEEEE
    je postao "ranjiva grupa" !!!!!!!!! cisto informativno,,,,,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.