Izvor: Radio 021, 07.Avg.2020, 20:34

Sedmogodišnji dečak najmlađa žrtva korone u Džordžiji

Sedmogodišnji dečak oboleo od kovida-19 najmlađa je osoba koja je umrla od te bolesti u američkoj državi Džordžiji od početka pandemije koronavirusa.

Mali Afroamerikanac nije imao druge zdravstvene teškoće prema podacima koje je objavila ta država.

Slučaj je iz okruga Četham, koji uključuje grad Savanu, javilo je Odelenje za javno zdravlje države Džordžije. Vest o njegovoj smrti stigla je u vreme dok vlada rasprava u celoj zemlji oko školske godine i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rizika infekcije ili širenja koronavirusa s kojima se deca suočavaju. U izveštaju se ne navodi gde ili kada se dete inficiralo.

Prethodno je najmlađi slučaj od korona virusa u Džordžiji bio 17-ogodišnji Afroamerikanac u okrugu Fulton koji je imao i druge zdravstvene teškoće pored Kovida-19. Prema podacima te države više od 30 osoba koji su u dvadesetim godinama je umrlo od korona virusa.

U Džordžiji je prema skorijim podacima preko 4.000 ljudi umrlo od virusa a potvrđeno je više od 200.000 slučajeva zaraze.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.