Izvor: Luftika.rs, 13.Jun.2020, 17:12

Sebično čuvana profesionalna tajna za najsočnije makarone sa sirom

Svako od nas ima svoju verziju recepta za makarone sa sirom. Mnogi vole da eksperimentišu i u ovo klasično jelo dodaju neuobičajene sastojke i začine.
Međutim, za najsočnije makarone sa sirom po receptu najvećih majstora kuhinje potrebna su samo tri sastojka – mleko, sir i testenina.
Najbolji kuvari u kuhinji primenjuju isprobani trik koji će vaše makarone sa sirom učiniti posebno sočnim i kremastim – umesto u običnoj vodi kuvaju ih u mleku, a onda ih zaliju nekim sirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koji se lako topi, kao što je, na primer, čedar, piše sajt Punkufer.
Sastojci: 1,3 l mleka
450 g makarona
200 g narendanog sira čedar
Priprema: U velikom loncu zagrejte mleko i u zagrejano dodajte testeninu i skuvajte je po uputstvima s pakovanja uz stalno mešanje. Kad je testenina kuvana i upila sav višak tečnosti, u lonac dodajte narendani sir i sve dobro promešajte. Ako upotrebite kvalitetan sir, ne morate dodavati dodatnu so. Makarone sa sirom poslužite uz sezonsku salatu po želji.
Prijatno!
Staro jelo balkanskih seljaka kojim se svi oduševe, a sastojke uvek imate u kući

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.