Izvor: Radio 021, 02.Mar.2021, 09:56

Sazdanović: Puna podrška medicinskom delu štaba za vanredno stanje i policijski čas

Direktor Kliničkog centra Kragujevac, Predrag Sazdanović, kaže za RTS da su brojke savršeno jasne ako svakog dana bude pozitivno 25 odsto testiranih.

"Broj zaraženih među adolescentima je najveći, imamo hospitalizovane relativno mlade, oni vrše horizontalno zaražavanje, prenose zarazu na roditelje, bake, deke, i nije retkost da imamo čitave porodice u bolnicama", ističe Sazdanović.

Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da su u KC Kragujevac trenutno hospitalizovana 203 pacijenta, od kojih je četvrtina na intenzivnoj nezi.

"Ogromno opterećenje za naš sistem, naši intenzivisti i čitav sistem su prenapregnuti, pojavljuju se razni oblici problema koje uspešno rešavamo", navodi Sazdanović.

Kada je reč o zahtevu medicinskog dela Kriznog štaba da se uvede vanredno stanje i policijski čas, Sazdanović kaže da im daje punu podršku.

Dodaje da privreda mora da radi, ali da se treba zapitati da li kafići i restorani mogu da naprave tolike prihode da se iznesu potrebe za lečenjem kovid pacijenata.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sazdanović: Epidemiološka situacija u Kragujevcu se pogoršava

Izvor: Danas, 02.Mar.2021

Direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas za RTS da su u toj ustanovi zbrinuta 203 kovid pacijenta, od kojih je četvrtina na intezivnoj nezi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.