Izvor: Radio 021, 20.Jan.2021, 19:30

Saslušanje glumice Milene Radulović trajalo pet sati

Glumica Milena Radulović pet sati je davala iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Radulović je iz tužilaštva izašla oko 16.15 sati, dok je saslušanje počelo još u 11 sati. Po izlasku mlada glumica nije bila u stanju da daje izjave, a sve vreme ispred suda su je čekali roditelji.

Njen advokat Denis Bećirić rekao je za Nova.rs da je tužilac doneo odluku da se nikakve informacije koje se tiču nje ne iznose u javnost.

"Saslušanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se sutra nastavlja kada će biti ispitana još jedna žrtva, a pretpostavljam da će se sledeće nedelje nastaviti sa saslušanjem ostalih devojaka. Za sada se ne zna koliko ima devojaka, a koliko čujem, javljaju se nove. Mi zastupamo četiri žrtve", rekao je Bećirić.

Advokat Jugoslav Tintor istakao je da bi najbolje bilo da mediji zaštite privatnost napastvovanih devojaka, kako bi se sve one koje su pretrpele identičnu sudbinu osmelile i prijavile nadležnim organima.

Od trenutka kada je saopšteno da je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao svojih šest učenica, još 20 devojaka je podnelo prijavu policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve. Od njih se uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će doneti odluku hoće li proširiti istragu protiv Aleksića.

Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, uz navode da ne zna zašto su ga devojke prijavile.

Njemu je određen pritvor do 30 dana i sumnjiči se za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Glumica je ranije u ispovesti ispričala da ju je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Autor: Nova.rs, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.