Izvor: Luftika.rs, 30.Jul.2022, 15:53

Šapićeva fondacija raskinula ugovor sa Nišlijkom koja je skupila 20 miliona dinara pomoći

Fondacija Aleksandra Šapića, „Budi human“ je raskinula ugovor o saradnji sa Marinom Adamović jer je ova Nišlijka sakupljala novac u kutijama što je protivno politici Fondacije. Preciznije, ugovor je raskinut uz objašnjenje da je kršila ugovorne obaveze i nije poštovala odredbe ugovora, Fondacija „Budi human“.
Podsetimo, Marina u Obrenovićevoj ulici već godinama sakuplja novac u humanitarne svrhe. Nakon raskida ugovora tvrdi da nijednu nagradu nije uzela za sebe, niti da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << novac sa licitacija koje se organizuju u grupi Budi Human – licitacije koristila u lične svrhe.
Od 2016. godine do sada, sakupila je više od 20 miliona dinara i uplatila u Fondaciju “Budi human”.
Široj javnosti je poznata po tome što je i sama invalid u kolicima, ali svaki dan u Obrenovićevoj ulici već desetak godina prikuplja novac za teško obolelu decu i sve ostale kojima je potreban za lečenje. Za tu svrhu napravljena je i kućica “Banka dobročinstva” u kojoj Marina prikuplja novac.
Kako je ranije sam osnivač fondacije Aleksandar Šapić bio oduševljen njenim humanitarnim radom i pohvalio je, sredinom 2019. godine na njenu inicijativu sklopljen je ugovor o saradnji, koji je raskinut na inicijativu Fondacije 27.jula ove godine.
U obrazloženju odluke o raskidu ugovora, koji je Adamović dobila na mejl, se navodi da “Fondacija ne prikuplja novac putem humanitarnih kutija niti na bilo koji drugi način jer ne može kontrolisati takav vid humanosti”.
-One mogu da dovedu do urušavanja ugleda i kredibiliteta Fondacije ‘Budi human’ u javnosti, a da se prikupljanje donacija pod okriljem ove akcije prevashodno organizuje putem humanitarnih kutija doneta je odluka kao u dispozitivu”, piše u obrazloženju raskida ugovora.
Marina Adamović kaže da do sada nikada ni dinar od prikupljenog novca nije uzela za sebe i da za to postoje dokazi u vidu uplata koje je izvršila.
-Nijednu nagradu nisam za sebe uzela: ili bih ponovila licitaciju da bi se što više novca skupilo, ili bih tražila nešto što je neophodno Niškom kliničkom centru – Dečijoj hematoonkologiji, ili predavala drugom korisniku za humanitarne bazare. Ceo Niš to zna”, napisala je ona na svom Fejsbuk nalogu.
Pozvala je administrator Fondacije “Budi human” da javno kažu koliko je novca do sada prikupila.
Adamović je u obavezi i da što pre skine postere koji su iz Fondacije, kao i sva obeležja iste. Trenutno je bolesna i u krevetu, ali će, kako kaže to učiniti čim se oporavi.
I dalje će, tvrdi, da nastavi sa svojim humanitarnim radom, ali sa Fondacijom „Budi srećan“ iz Beograda.
Izvor: resetka.rs
Građani Srbije najveći donatori humanitarne pomoći, korporacije na 2. mestu

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Fondacija “Budi human- Aleksandar Šapić” raskinula saradnju sa Marinom Adamović: Humanitarka iz Niša prekršila ugovorne obaveze ili zgrešila politički?

Izvor: Danas, 31.Jul.2022, 12:48

Humanitarna fondacija “Budi Human- Aleksandar Šapić” prekinula je saradnju sa Marinom Adamović, niškom humanitarkom koja iz invalidskih kolica godinama unazad preko te fondacije prikuplja novčanu pomoć za bolesnu decu i mlade, zbog toga što je "prekršila ugovorne obaveze".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.