Izvor: Radio 021, 07.Avg.2020, 23:00

SZO traži 15 miliona dolara za hitne zdravstvene potrebe u Libanu

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) apelovala je danas da se obezbedi 15 miliona dolara za pokriće hitnih zdravstvenih potreba u Libanu, posle eksplozije u Bejrutu, koja je dogodila usred ekonomske krize i povećanja broja slučajeva koronavirusa.

Eksplozija, u kojoj je poginulo više od 150, a povređeno više od 5.000 ljudi, uništila je 17 kontejnera u kojima se nalazila sanitetska oprema SZO, uključujući ličnu zaštitnu opremu, navela je regionalna kancelarija za Bliski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Istok, preneo je Rojters.

Pet bolnica u oblasti pogođenoj eksplozijom od utorka ili ne funkcioniše ili delimično funkcioniše, a prvi izveštaji pokazuju da su mnogi domovi zdravlja i ustanove za primarnu negu takođe oštećeni ili nisu u funkciji.

Do 300.000 ljudi je raseljeno iz svojih domova i potrebna im je hrana ili sklonište, što takođe predstavlja rizik od ubrzanja širenja Kovid-19 i pojave drugih bolesti, rekao je predstavnik SZO u Libanu Imam Šankiti.

SZO je najavila da, zajedno sa Američkim univerzitetom u Bejrutu, planira da napravi procenu uticaja isparenja izazvanih eksplozijom amonijum nitrata na životnu sredinu.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.