Izvor: Luftika.rs, 24.Jan.2022, 18:14

SZO: Omikron nije kraj, ovo je tek druga faza pandemije

Visoka zvaničnica Svetske zdravstvene organizacije Maria van Kerkhove upozorila je zemlje koje beleže pad broja novozaraženih, i misle da su završile sa pandemijom koronavirusa, da omikron nije poslednji soj ove pandemije.
– U mnogim zemljama poput Velike Britanije u kojoj se razvio visok nivo imuniteta stanovništva od infekcije, gde je visoka pokrivenost vakcinacijom, videćete razliku u budućnosti. Nalazite se u drugoj fazi pandemije – rekla je ona za BBC, prenosi britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Gardijan.
Ona je ukazala da od 10 milijardi doza vakcina protiv korona virusa koje su do sada primenjene, još uvek ima tri milijarde ljudi koji čekaju svoju prvu dozu.
– Još uvek imamo veoma osetljivu populaciju. To je globalni problem, tako da ga moramo tretirati globalnim rešenjima – ukazala je ona i dodala da se pandemija koronavirusa neće završiti ovim talasom omikrona, kao i da on nije poslednji soj o kojem ćemo pričati.
Izvor: Tanjug
Omikronom zaraženi i oni koji su preležali koronu, simptomi kao kod prehlade

Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Fajzer počeo ispitivanje vakcine protiv omikrona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 14:50

Kompanije Fajzer i Biontek započele su kliničko ispitivanje vakcine protiv omikron soja korona virusa...Studija će proceniti bezbednost, podnošljivost i nivo imunog odgovora, a u ispitivanje je uključeno više od 1.400 ljudi, prenosi agencija Rojters..."Dok postojeća istraživanja i podaci pokazuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.