Rusija: Izašli iz automobila i umrli od hladnoće

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2018, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Izašli iz automobila i umrli od hladnoće

U ruskoj republici Jakutiji, dve osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usled rekordno niskih temperatura koje su zadesile taj region i dostižu čak minus 67 stepeni Celzijusa u nekim oblastima.

U Jakutiji, regionu bogatom dijamantima koji se nalazi na oko 5.311 kilometara istočno od Moskve, gde učenici rutinski odlaze u školu na temperaturama od minus 49 stepeni, nastava je otkazana.

Tokom vikenda, dvojica muškaraca su se zaledila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i umrla kada su pokušali da prepešače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario.

Kancelarija za medije guvernera Jakutije saopštila je danas da u svim domaćinstvima i poslovnim objektima u regionu centralno grejanje radi regularno i da sva imaju pristup agregatima u slučaju nestanka struje.

U ruskom selu Ojmjakon na dalekom istoku Sibira, koje važi za jedno od najhladnijih naseljenih mesta na planeti, 2013.godine je zabeležena najniža temperatura od minus 71 stepen Celzijusa.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

STRAŠNA RUSKA ZIMA: Izašli iz kola, zaledili se i umrli

Izvor: Večernje novosti, 16.Jan.2018

Tokom vikenda, dvojica muškaraca u ruskoj republici Jakutiji su preminuli kada su pokušali da prepešače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario U ruskoj republici Jakutiji, dve osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usled rekordno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.