Izvor: Radio 021, 01.Dec.2019, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romčević o karikaturi: Humor je nezgodna stvar jer je i test inteligencije

Profesor FDU Nebojša Romčević ocenio je, govoreći o Koraksovoj karikaturi u Danasu, da je "humor nezgodna stvar, jer je i test inteligencije".

"Svako ko ne vidi da je u karikaturi predmet autoviktimizacija predsednika, ako se to ne vidi, to može biti samo rezultat gluposti ili zlonamernosti i dizanje panike. Koraksova karikatura ne crta metu, nego se pojavljuje čovek sa nacrtanom metom pred puškom iza koje niko ne stoji i glumi žrtvu", kaže Romčević. Dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je za humor potrebna inteligencija, a ne poslušnost.

"Humor jeste najjače političko oružje koje je svet smislio. Izvrgavanje vlasti ruglu od strane opozicije je jedna stvar, ali izvrgavanje ruglu od strane same vlasti je poseban specijalitet naše kuhinje", navodi Romčević za N1.

Ocenjuje da ne živimo u realnosti, nego u ratu PR delatnika: "Ako pogledate totalnu iscrpljenost građana, iznurenost i psihičku i fizičku, opšte zdravstveno stanje, afere koje slede jedna drugu, vi biste morali na kraju da potrošite najveći deo svog budnog vremena da pokušate da shvatite šta se zapravo događa i to pod uslovom da imate pristup svim medijima. Ne čudi me da ljudi uglavnom okreću glavu, neki iz straha, drugi iz zbunjenosti".

Prema njegovim rečima, u svakoj sferi života možemo da prepoznamo da je antiintelektualizam stav.

"Neznanje je novo znanje. Bahatost može da zameni svaku pročitanu knjigu", kaže Romčević.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.